Skip to content
12 June 2010 / lipsmooth

Hye uolsss! So this is my hapdet, cuak s…


Hye uolsss!

So this is my hapdet, cuak siot nak berblogging kat sini. Sebab orang lalu lalang kat blakanggg pastu aku nye manager dok sebelah aku je. kalau aku ngantuk aku leh je baring tros atas riba dia takde partition atau ape2 halangan hihihi

Anyway, this is my 1st time working n it was not as sucky as i thought it would be. 1st of all, i really like my workplace bcoz the staff here are so frenly n funny. For the 1st month, aku diassign kerja kat marketing department. Basically i have to update the company website, the products price, specs blablabla. Kalau korang nak tau keje aku adelah update pricelist yang slalu kedai komputer bagi customer yang ketas a4 tu.alaaa xretila nak explain,sila pegi low yat or stygix n mintak pricelist plis? Anyway, it was a pretty boring job coz sometimes server down la, internet slow la, xjumpa specs for the motherboard etc eventhough da google 19x.

Uols sume tau takkk tiap2 hari aku kene gosip dgn sorg mamat yg satu dept niii.orang kelate uolss. (miahh nak tak nanti senang nak lik kg takyah berebut da masa raya :D) ku layan jela dorang, sebab bosan kan plus nak make friends kalau laptop rosak leh mintak tolong dorang servis hehe

working hour aku 10am-7pm (monday-friday), 10am-3pm (saturday). yup yup aku keje hari sabtu. walaupun aku stat keje kol 10,still kena bangun 715am sbb tumpang my sis g keje sampai klcc.sampai klcc 845am,lepak2 til 915am baru pegi asia jaya naik lrt.then amik cab 2 menet da sampai opis, rm3 sajoo! Then tiap hari2 sampai umah paling awal 830pm, paling lmbt 11pm. >.<

ada sehari tu ku sampai 940am taw kat lrt asia jaya,then amik cab. I specifically told the driver to take me to ‘DM', somehow he misheard me cakap 'centre point'. Ok dat was bloody pekak of him, then dia mara aku. DM ngan centre point TAK RHYME LANGSUNG KOT!

So this was our conversation:

driver: tadi awak cakap nak g centre point, ni DM plakk??
Iols: tak,td sy ckp DM
Driver: tak,awak ckp CP
Iols: takkk saya ckp nak pegi DM. Pakcik yg salah dengar
driver: takk awak yg cakap CP. Saya selalu before start perjalanan saya taula mana destinasi saya.

Pastu aku diam je,malas nak gaduh kang dia tinggal aku tepi jalan lak. kalau dia salah dengar nak bawak aku g one utama takpe gakk aku memang suka OU tu so memang logikla aku tersasul OU kannn. ni tibe2 centre point kan??? Motip aku tatau aku nak g mana?

So instead of taking me to DM, he dropped me at jaya33 n told me to cross the road n he still had the nerve to charge me rm9.

So ni nombo taxi kurang ajar n ignorant itu, HB 7152.driver nama Zulkhairi bin Jaafar. Taxi kaler kuning.

Ohhh arini nak balik Melaka sebab laki ai punye befday yuuuu!

Korang da wish die belom……………………..?

Advertisements

3 Comments

Leave a Comment
  1. lipsmooth / Jun 12 2010 10:42 am

    oii cmana nak aplod gamba ku da aplod tapi tak kua ponnn?

    • nodee / Jun 12 2010 10:51 am

      aku pun lepas update gamba profile terus jadi gamba alien plak hehe. weh sume org gi melaka doww. aku gi afamosa arini ade family day. tiqah ngn paizah gi melaka esok. haaaa. boleh ah kaw balik ngn dorang sok hehe.

  2. miah / Jun 12 2010 12:13 pm

    aku sampaikan melalui kau horny.cakap happy birthday kat laki kau.hehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: