Skip to content
17 June 2010 / nodee

kadang kadang aku rasa aku ni bijak juge.


aku lupa gila Word 2007 boleh post blog weh hehe. tak perlu masuk login kat wordpress pun. elle isaaaaaaaa, sekarang saya dah tau cara paling senang untuk awak upload gambar. awak install office 07 (kalau belum ada), lepas tu tekan new document-> new blog post -> register blog -> letak blog address & username+password awak -> lepas tu tekan Picture Options-> select Blog provider-> lepas tu tekan OK!

lepas tu awak letak je gambar macam biasa kat word awak. make sure da kecikkan size gambar dulu before insert sebab nanti lama nak upload yknow la EP punya internet ‘super-laju’ kan hehe. nanti dia automatic uploadkan sekali :)

saya cadangkan tidak perlu private blog pulak lah. saya cadangkan bila ada entry yang berbaur umpatan, gossipan, lucahan, kita just letak password. password harus universal dan constant supaya semua orang senang nak key in setiap kali ada protected entry. haaa apa pendapat anda?

Advertisements

3 Comments

Leave a Comment
  1. missfilzah / Jun 17 2010 9:08 am

    helo helo.. u r talking about nodee kot… hopkoss la bijak lakasana..
    tp yg aku pelik nye, nape la bnyk sgt ruang yg u tinggalkan kt bwh post u ni yang?? hehe

    • eldaqua / Jun 17 2010 11:20 am

      hahahahaahhaha terima kasih nodee akan saya usahakannn :D

  2. miah / Jun 17 2010 1:41 pm

    saya setuju

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: