Skip to content
22 June 2010 / lipsmooth

kenapa semua orang cam senyap?


Yoohoo everybody! Hawau yu ollss?

So sabtu lepas we arrived in klia from ho chi minh at 11pm

my rating for vietnam trip: 6/10:

because most of the trip (4 days 3 nites) consists of SHOPPING. Yep i never thought that i would get tired of shopping, tapi yela jalan2 dengan mama n auntie2 so tpaksa akur dengan kehendak n nafsu mereka untuk mbeli berjuta2 meter kain untuk sanak saudara.vietnam silk la,english cotton la,chiffon la.

Im not sure sama murah ngan malaysia ke tak,but i bought kain chiffon 4meter for 180k vietnam dong = rm32.murah la kan? Ke sama je dengan harga kat msia? tp murah mana pon still tak masuk lining n upah jahit lagi >.<

pastu aritu i buat manicure n pedicure uuuuu rm25 jee murah kannnn? Jakun siot tengok awek tu korek2 jari jemari aku buang kutikel sume.tak sakit,tapi tang ibu jari kaki i yg gemok gedempol ni trasa gakla ngilu merenyam2 sampai terasa sensation di uterus i yuuuu!

Pastu bli blouse kat pasar malam rm20 jee murah kannn?

Tempat yang weols shopping tu cam pasar siti khadijah kat KB, namanya ben thanh. Oh tapi salesgirls vietnam ni agak kerek skek, uols bayangkan beg chanel fake yang besar skek tu dia jual 2,850,000 dong?? Yep juta uols. Pas convert jadi rm509 cemtu. Gilo apo? Kat fesbuk pon org jual rm100++ sajo (itu pon ku rasa overprice) Baik beli guess ke nine west ori kat msia je dok?

Traffic di ho chi minh juge amat bingit. Dorang suke hon setiap 5 saat (sumpah i x exaggerate uuu). banyak gile motor, ratio motor ngan kete adala 1 kete : 20 motor. dorang drive on the right side (cam US), and the motorcyclists have their own private lane. Tapi helmet dorang kecikkk macam helmet orang naik beskal racing je.

Pastu dorang x brapa mesra, most probably sebab communication barrier kot. they know only basic english. Nak mintak diskaun barang pon seksa, dala tarik muka masam bila mintak diskaun. kekwat uols depa ni. Ada yang mesra tu ringan sikit tangan i nak hulur duit,yang mencebik tu rasa nak pelangkung pon ade jugak. My blood level go up very high u knowwww? Somemore the traffic very noisyy isshh if i got machine gun i shoot the noisy honkers tu tauuu

oh pastu papa aku n pakcik2 pegi chuchi tunnel. (donno the spelling,but it sounded like that).dorang cakap penat, kene merangkak sume. Kat tunnel tu dia tunjuk booby trap (tol ke eje?), and… Ok tak ingat (must pay attention to papa next time) but basically kat situ adelah tempat perang vietnam dulu laa kayy pi google kayyy. oh ada kete kebal gak yang da tutup dengan daun2

pastu air tebu sangat sedap! Tebu dorang kaler cerah skit, pastu perah lemon.sedap yuu! Tebu dorang x sepekat tebu pasar ramadhan kite aa hehe. 10,000 dong. Rm1.80 cemtu
ok dah nak stat update website lik bye :*

Advertisements

2 Comments

Leave a Comment
  1. eldaqua / Jun 22 2010 11:15 am

    hornn letak la gambar nk tgkkk :D

  2. nodee / Jun 23 2010 4:43 pm

    gambar plissssssssssss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: