Skip to content
3 July 2010 / miah

Kisah di Putrajaya


Hai rakan-rakan.
Aku sekarang kat opis abang aku.Curik pakai internet kerajaan.Kaw ado?Mehla aku cite sket kehidupan aku kat Putrjaya ni.

Rumah
Aku tinggal kat Precint 9.Rumah flat murah tapi okla kan daripada takde tempat tinggal.Rumah aku dekat dengan putrajaya sentral.Lebih kurang 15 minit berjalan.Nak dapat public transport senang sebab bas memang lalu kawasan ni (so senang la utk aku nk gi keje nanti).Hosmet aku 4 orang campur aku jadi 5.Semuanya lagi tua daripada aku dan dah keje.2 orang tu satu opis dengan abang aku rupanya.Bila dah duk dengan orang berkerjaya ni paham2 jela.Plus masing2 da ada bf lagila flop.Asyik duk cite pasal kawen jeee (sorang hosmet aku da nak kawen ujung bulan ni.umur dia baru 24! >.<)Untuk 1st week aku duk sini,aku lebih banyak senyap la kan daripada cakap.Biasa la aku.Da la selalunya sampai umah kol 8pm,maka interaksi tu terbatas sket tapi hosmet aku ok.Friendly je cuma diorang ni macam type typical malay (habis kau x malay kah salmiah?) sebab aku kena panggil diorang 'kak' and aku tengok diorang duk follow drama2 melayu je.Aku tengok jugak drama melayu tapi kadang2 tu nak jugak tengok drama bahasa lain.hakhakhak.banyak demand kan aku?tapi memandangkan aku jarang duk umah maka aku x kisah sangat.oh ya!hosmet aku suka masak plus suka buat aiskrim potong yang 20 sen yang perisa milo,asam tu semua.hikhikhik.best kan?

Kelas
Kelas aku ada 23 orang.Melayu 7 orang.India 3 orang.Yang lain Cina.Aku rasa aku la yang paling bengap dalam kelas tu.Da la kurang bertanya pastu bila buat x dapat2 (Adakah sebab kelas aku last week kena pakai terminal maka aku bengap?)Aku memang x suka pakai command prompt aka terminal (sebab pakai linux).Tapiiiii tetap update gosip dengan tan su ee (dia ada kat UM jugak) pasal gosip budak2 bio.Hahahahaha.Aku rasa budak sebelah aku mesti bengang je sebab aku banyak cakap sambil tangan taip kat terminal tu.Macam kerani2 keje kat opis sgt :P.Tiap2 hari aku tunggu bas kol 7.30 am.Sampai Pasar Seni amek LRT ke Universiti then amek bas lagi satu nak gi ke UM.Sampai UM lebih kurang 9 atau 9.30am.Penat ye rakan2.Tiap hari tido je la keje aku dalam bas.Itupun kalau dapat seat.Kalau berdiri,sila pikir sendiri.

Itu sajola update iols untuk minggu ni.Kalau ada berita terbaru iols update lagi yo.Chow bedah~

Advertisements

12 Comments

Leave a Comment
  1. puterikatak00 / Jul 3 2010 1:17 pm

    apa gosip budak bio? tolak citer wen how gaji 3 ribu tu sebab jeles aku mendengarnya. Akusepatutnya pergi putrajaya hari ni bley la gosip dgn kaw tapi tak jadi secara tiba-tiba. hu~

    • puterikatak00 / Jul 3 2010 1:18 pm

      eh… jap jap.. wen how sarawak. kalau tm, sarawakian datang semenanjung RM2400+800 = RM3200. oh same je. >.< tapi bunyi nye cam hebat 3 ribu dan menjeleskan kalbu. sob sob sob.

  2. miah / Jul 3 2010 1:39 pm

    pasal wen how dan 3k jugak tapi bukan pasal keje.tapi pasal dia pernah beli cincin harga 3k kat koay soo yi.kaw ada?flop okeh.byk lagi gosip2 budak cina.next time la pulok.hehehe

    • puterikatak00 / Jul 3 2010 2:19 pm

      koay soo yi chanteq kot…!!!!! yg itu pon penang jugak kan sekrg..? oh mrk berchenta ke kat sana??? Aku pasrah… =.=’

  3. nodee cun / Jul 3 2010 1:53 pm

    soo yi jual cincin or wen how beli kat kedai untuk soo yiii? shit man aku nak ngorat WH ahhh!

    • puterikatak00 / Jul 3 2010 2:17 pm

      eyyyyy wen how aku dah cop dari dulu lagi tawwwwwwwwwwwwwwwwwwwww jia tsing dak wani punya. nodeeee kena pilih yglainnnnnn ala wen howwwwwwwwwww neyhhhhhhhhhhhhh keciwaaaaaaaaaaaaaaaaaa *nanges laju-laju*

      • lipsmooth / Jul 4 2010 12:19 am

        oiii dulu wen how da suke nodee aaa tapi time tu nodee ada orang laen kannn kan kan?

        • puterikatak00 / Jul 4 2010 10:31 am

          flop kuasa dua. =|

          • nodee / Jul 8 2010 10:48 am

            HAHAHAHAH apesal aku taktauuu wehhh? ahh melepass mak!

  4. miah / Jul 5 2010 8:49 am

    nodee : wen how pernah beli cincin kar koay soo yi harga 3k.hokhokhok

    mulan : mulan jangan flop.diorg pernah bercinta masa kite amek mini project.tapi skrg masing2 da ada pasangan.byk wey benda berlaku time tuuuu~~

    • puterikatak00 / Jul 6 2010 5:33 pm

      pe kate ko tanye su ee ape progress die dgn fu keong? hehehehehe kau la sin chew daily ku~

  5. miah / Jul 7 2010 12:03 am

    dia kata dia xde apa2 dgn fu keong tapi the person he will miss the most will be fu keong.haaa!camno tu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: