Skip to content
26 July 2010 / miah

Apa pendapat korang pasal aku?


Korangggg~~!
Apsal da lama x update blog?Sibuk ka?

Ni,aku nak tanya korang.Korang rasa aku ni macam mana?Orang yang susah didekati kah?Sebab aku rasa ya.Masa dulu-dulu x perasaan pasal mende ni tapi sekarang aku makin perasan sebab ada beberapa peristiwa yang berlaku..

1.Kat umah
Hosmet aku ngadu kat abang aku yang aku ni kurang bercakap.Apakah??Hahahaha.Ye,aku memang kurang bercakap dengan orang yang baru kenal.Dia tanya sepatah aku jawab sepatah.Takkan nak jawab banyak patah =.=.
Ada satu hari tu hosmet semua gather kat living hall.Then bercerita pasal hal beranak semua.Aku dengar je la kan.Lepas tu time diorang gelak-gelak aku diam je (takdela diam sgt pun tp kang kalau aku da start gelak bergegar umah tu nanti.hahahaha).Then hosmet aku perasan kot die gi cite kat abang aku.Apa lagi.Abang aku repot kat aku plak :P.Lepas tu aku pun mula terpikir.Betul ke aku ni susah sangat nak bercakap?

2.Tempat keje
Kat KR,colleagues semua ok.Gile2.Almost 90% are sarawakians.Aku xde masalah kau datang dari negeri ceruk mana sekalipun tapi aku rasa aku je kot yang kurang bercakap dengan orang padahal orang yang baru masuk keje ok je cakap banyak.Ke sebab aku keje weekend je maka perkenalan antara colleagues terbatas?

3.Kelas
Yang ni memang aku perasan gile.Aku banyak bercakap dgn Su Ee je.Kalau takde die,memang aku x tau macam mana aku nak idup kat UM ni :P.Dengan budak-budak lain aku kureng bercakap la.Diorang perasan kot.Hahahaha.

Adakah ini semua menunjukkan aku susah didekati/sombong/malas bercakap atau sewaktu dengannya?Korang tolongla bagi pendapat.Terima kasih :D

Advertisements

9 Comments

Leave a Comment
  1. serena / Jul 28 2010 1:20 am

    dulu yerla masa mula2 kenal miah cm kekwat gaytoh!tp lepas da kenal miah,maih jenis respond when necessary!plus kalau dgn org bru kenal,miah jarang menunjukkan taringnya sebenar:P

  2. miah / Jul 28 2010 10:17 am

    kannnnnnnnn?kite jarang tunjukkan taring sebenar.hahahaha.sentap rasanya kalau orang tau diri kite yang sebenar.hahahaha.terima kasih rased utk respond :D

  3. lipsmooth / Jul 28 2010 2:07 pm

    miah masa awal2 die garang woo.ku igt lg ms tu kat xm hall,tgh study utk midterm kot (ms alpha uols),pastu ku tny die soalan pastu miah tibe2 mcm ‘korang nak ape niii??’ hahahaha tp ku anggap je miah ngah gaduh ngan bf miah ms tu iaitu S sbb tu bad mood :D

  4. miah / Jul 28 2010 2:37 pm

    hahahahaha.ye kot.aku memang garang.sampai sekarang pun :P.terima kasih horny :D

  5. nodee / Aug 3 2010 8:44 am

    walapon da lambat tapi nak jugak komen. miah garang gilerrrr dulu. aku ngn atiq panggil miah ma’am. ma’am nombor 2 is pijah. sbb pijah pun garang bwahahaha semua garang.

    masa dtg lambat time assignment meeting, miah marah ‘hish korang ni lambat betul dtg’ hehehehe tapi sekarang ok jerrrr ;)

  6. miah / Aug 5 2010 1:39 pm

    oooohhhhhhh.baru ku tau ku ada gelaran.hahahaha

  7. Anonymous / Aug 7 2010 10:55 am

    miah, walau mcm mane garang pon kaw, aku lagi garang. jgn flop.

  8. puterikatak00 / Aug 7 2010 11:08 am

    salmiah, aku pegi china ni kan aku jadi BRO tau. sbb aku kawan dgn laki je. su ee kawan dgn budak2 india cina sbb nak shoping dress ke subang ke senang which is aku tak beli benda2 tu kan. pastu aku mmg kawan dgn faiz je la spt saranan grace. aku rasa kite mmg ade masalah nak berkawan dgn pempuan-pempuan lain sbb mrk mcm ade sesuatu yg tak sama dgn kita kan? aku rasa kau paham maksud aku. topik perbualan tak sama. pastu kan diorg pakai cantek-cantek mekap-mekap walaupon summer panas nak mampos lagi la aku terasa terasing. mkn pon sama aku mkn semeja dgn bebudak laki sbb tu aku jadi bro dan tadek sape nak ngorat aku kat china tapi aku tak kesay janji aku bley mkn byk2 dan topik perbualan mrk aku paham. penah sekali tu ade 2 lelaki duduk sekali dgn pempuan melayu ni and guess what…

    aku dan 2 lelaki tu tak paham pon topik perbualan diorg. sekian. matila aku nanti bila kerja. diorg mmg tak sama langsung dgn kawan kawan mmu kita kan miah. so aku paham kalau kau asyik kawan dgn su ee je. aku pon asyik borak dgn kia kiat dgn seng seng je. bukan perihal tak bley bergaul tapi titik keserasian tu susah sket nak jumpa. cewah. lama-lama ok kot. aku berharap la. sbb nanti kalau masuk huawei geng2 tu la yg sama jawatan dgn aku. dak2 laki pegi jadi projek engineer.

  9. miah / Aug 11 2010 1:38 pm

    pergh!maknanya die mmg carik laki utk project engineer la.tibe2 aku merasa sedih dengan kita.patut kah?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: