Skip to content
27 September 2010 / nodee

KKJ Roadtrip 2010


****UPDATES!!!!! (011010)

duit korang bayar masa kita gather tu la ye..senang cerita..xyah la aku nk kena gi bank, cash out kan duit tu..and x yah la aku nk pegang cash lama2…kang kalo tiba2 setan hasut aku kang, macam mana?? aaaaa..

ok..”aku” dlm update di atas merujuk kepada sicantikmanispijahjanganjeles

** UPDATES (30/9)

  1. date: 15 oktober 2010
  2. kereta: gengen & sity
  3. driver: semua kecuali rased huahuahua
  4. rumah: atiqa & syakirin & pijah
  5. bayaran: RM100 (boleh mtk pijah acc num kalau nk byr skrg. byr nnt pun boleh)
  6. first aid kit: horney
  7. gps: iphone elina. gps bapak aku nnt aku try mtk pinjam.
  8. meeting point: KL Sentral 7.50AM – Friday – 15 October

** UPDATES (29/9)

  1. Tarikh utk KKJ Roadtrip sudah ditetapkan! 15 OKTOBER 2010 so simpan duit cpt cpt ok KKJians. yang bekerja, mintak cuti siap siap dgn boss hehe.
  2. kereta yg akan dibawa: gengen merah paiz dan sitY kelabu elina. kalau elle kenot make it, sentra silver sabirin menjadi bekap plan.
  3. duit pendahuluan RM100. boleh mula bayar secara ansuran atau lump sum kepada bendahari kita cik pijah.
  4. **rumah: atiqa@perak, pijah@kuantan, for kelantan sila pilih syakirin atau salmiah?
  5. **sapa ada first aid kit?
  6. **sapa ada GPS?

Confirmed participants:

  1. nodee
  2. atiqa
  3. paiza
  4. pijah
  5. sabirinah
  6. miah
  7. rasedah
  8. elle
  9. horney

Pending:

  1. mulan (dia da beli tiket konsert maher zain 15/oct so kena settlekan pasal konsert tu dulu)

Tentatif Perjalanan

Day 1 – Jumaat Hari jumaat, diminta yang dah bekerja pura pura sakit/ mintak cuti dari boss siap siap. Kita boleh kumpul kat kl sentral or mana mana. Mengikut turutan, kita akan beraya ke rumah:

  1. Horney @ Cheras
  2. Sabirin @ Shah Alam
  3. AHMAD FAIZ LATIB @ SELAYANG (!!!)
  4. Elle @ Rawang
  5. Nodee @ Btg. Berjuntai
  6. Atiqa @ Sabak Bernam

Malam tu, semua tidur rumah atiqa (dengan izin tuan rumah) dan berehat cukup cukup tak boleh gossip gossip sampai pukul 3 pagi sebab esok nak gerak ke kelantan subuh subuh.

Day 2 – Sabtu Subuh subuh, kita memulakan perjalanan ke Kota Bahru. Drive ikut route tapah-gua musang-machang. Maknanya kita akan lalu Cameron highlands yawwww!

  • singgah amek amek gambar, hirup udara segar nyaman kat Cameron kalau masa dan cuaca mengizinkan.
  • perjalanan akan ambil masa lebih kurang 8 jam kalau tak berhenti. means petang baru sampai KB mungkin.
  • beraya rumah salmiah alwi.
  • rumah syakirin jugak kalau sempat dan larat.
  • tumpang tidur di rumah miah (dengan izin tuan rumah).
Day 3 – Ahad Subuh subuh, kita mulakan perjalanan ke Kuantan, Pahang. Tidak mengikut turutan, kita akan beraya ke rumah:

  1. Pijah
  2. Mulan

Perjalanan akan ambil masa lebih kurang 7 jam. Maka mungkin akan sampai dalam waktu lunch hour. Mak pijah kena la masak sedap sedap untuk lunch huahuahuahua. Mak mulan kena buat goring pisang utk mkn petang? hikhik. Kalau sempat, boleh la orang kuantan bawak kite pi jalan jalan ke pantai cherating ke ape. malam kalau ada seafood murah murah boleh la pegi kot. Utk penginapan, pijah/mulan sudi tumpangkan rumah?

Day 4 – Isnin Pagi pagi, kita mulakan perjalanan ke Johor yawww. Perjalanan akan ambil masa lebih kurang 5 jam untuk sampai ke Gelang Patah. Beraya rumah rasedah. Lepas beraya, kita shoot blk KL sbb takut kalau lambat nanti kesian orang bekerja kepenatan. kalau tak takut penat, voleh ajer lepak danga bay ka apa hikhik. TAMAT
PLAN B Kot kot something goes wrong, ada orang sakit ke ape atau duit semua orang tecicir ke or tak dapat cuti isnin ke, kita terpaksa drop Johor dan dtg kemudian hari and balik KL hari ahad jugak from Kuantan. ikut lebuhraya Karak 3 jam je to KL.

Calculation adalah based on Google Map ye kawan kawan. menurut hasil pengooglingan saya, fuel consumption average kereta adalah lebih kurang 13km/litre. Honda city elle around 12.4km/ltr, kereta kereta mesia mcm myvi viva wira gengen lebih kurang 13.5/ltr. maka, based on harga RM1.85 Ron95, harga minyak untuk per kilometer adalah lebih kurang 15 sen per km. menurut google map, perjalanan keseluruhan from KL back to KL adalah 1679km. maka, total minyak adalah dalam RM250 per car. konon masuk minyak sesat2, jalan jalan, etc, cincai kira dalam RM300 la. duit tol, from yong peng to gelang patah and gelang patah to KL je via PLUS. mungkin dalam RM50. Budget

Details Amount
Fuel for 2 cars 2(1679km x RM0.15 + RM50) = RM601.00
Toll for 2 cars RM50 x 2 = RM 100.00
Accommodation FOC
Duit jajan & drinks RM 30 per person?
TOTAL RM 100.00

RM 100.00 ni macam minimum la kot. Aku cadangkan semua orang kasi RM100 kat bendahari siap siap. lepastu semua duit bendahari akan bayar semua minyak, makan minum kita tolak dari duit tu. bila dah habis, kita kutip lagi dari setiap orang. maka dengan ini, semua orang akan contribute jumlah yang sama bagi mengelakkan rasa ketidakpuashatian atau rasa terlebih belanja hehehehe. kalau ada duit lebih, duit akan dikembalikan sama rata. Things to discuss

  1. Siapa nak jadi bendahari?
  2. Siapa nak bawak kereta?
  3. Siapa boleh/tak boleh tumpangkan rumah?
  4. Siapa tak boleh pergi?
  5. THE DATE.

 
 

Advertisements

51 Comments

Leave a Comment
  1. missfilzah / Sep 27 2010 3:28 pm

    ok kagum nk mati dgn nodee..gile organize la..tahniah tahniah…

    things to discuss:-

    # Siapa nak jadi bendahari?
    aku suka jadi bendahari…tp kalau korang percayakan aku la kan..mane la tau kot2 korang takot aku songlap duet korang ke…hehehe

    # Siapa nak bawak kereta?
    siapa nk bwk kereta ni bermaksud, siapa yg sudi menggunakan kereta mereka ke?? or siapa yg rela jd driver??

    # Siapa boleh/tak boleh tumpangkan rumah?
    masalah kalo nk tumpang rumah aku:
    1. rumah aku kecik je..x mcm umah nodee..bilik pn saiz bilik air nodee je..kalo korang rela tidor bergelimpangan kt ruang tamu ke kt dapur ke boleh la..hehe
    2. parents aku x sesempoi parents nodee or atiqah… parents aku mcm parents faiz kalo aku x slh..hehe.. korang faham kan maksud sempoi tu mcm mane kan? hehe

    tu je la masalah nye..kalo korang x kesah utk hadapi cabaran2 kt atas, di persila kan la.. heheh

    # Siapa tak boleh pergi?
    aku BOLEH pergi..(yakin je ni..haha…)

    # THE DATE.
    aku cadangkan lepas hantar report n log book…apa macam??

    • nodee / Sep 27 2010 5:18 pm

      driver MEMANG kena gilir gilir hahaha. i mean sapa nak offer kereta :D

      pijah aku tak kesah tidur bersepah. parents awk tak sempoi mcm mana pijah cuba describe. bagi sikit pantang larang. kami janji akan turuti. janji dapat tumpang tido hikhikhik.

      • missfilzah / Sep 27 2010 5:23 pm

        mcm…. lelaki dgn perempuan x leh bertepuk tampar…dan seterus-seterusnya la… huhu…

        • nodee / Sep 27 2010 5:25 pm

          heheheh tu tade haaal. berehhh.

  2. Wan Ahmad Sabirin / Sep 27 2010 4:46 pm

    1st of all, Great job nody! Sumpah kagum.. (^o^)v

    Things to discuss

    1.Siapa nak jadi bendahari?
    # Pijah

    2.Siapa nak bawak kereta?
    # Driver – Boley je tukar2
    # Kereta – Ape kate kite vote. (Tp yang baw kedai diutamakan. Terima kasih elle >_<)

    3.Siapa boleh/tak boleh tumpangkan rumah?
    # Boley je.. (Tp not even listed) so to yg berkenaan mintak kerjasama anda semua, Thanks :D.

    4.Siapa tak boleh pergi?
    # Insyaallah mmg pergi if xde halangan. ;D

    5.THE DATE.
    # a.s.a.p cuz raya pon da nak habes. I propose this coming friday 1st October 2010. ok?

    • nodee / Sep 27 2010 5:19 pm

      huehuehuehueeehh trimasss. 1st oktober aku mau pow budak opis mintak belanja makannn HAHAHAHA jumaat depan jomm ^^

      • missfilzah / Sep 27 2010 5:25 pm

        jumaat depan??? erm… confirm kan betul2 ek..kalo betul2 nk gi jumaat depan, aku kena reschedule blk appointment kesihatan aku…haha..poyo je.. confirmkan segera tau encik organizer

  3. missfilzah / Sep 27 2010 5:04 pm

    this coming friday?? last day of intern la b..bb sorang je abis khamis..org lain semua abis jumaat… tp kalo semua dah sepakat nk ponteng di hari last, diriku takde masalah…

    tp b,,nnti abah ckp, ” xde disiplin cm ne??” aaaaaa
    haha

    • nodee / Sep 27 2010 5:13 pm

      hahahah tu la aku pun final day. nak submit timesheet utk tuntut duit belanja hikhik. lagipun pokai sikit. tunggu nxt week just nice la duit masuk (kot). next friday nak? sempat la miah & mulan mintak cuti and elle habis exam. elle tengah final exam lagi sekarang.

  4. nodee / Sep 27 2010 5:22 pm

    Things to discuss

    1.Siapa nak jadi bendahari?
    # PIJAH

    2.Siapa nak bawak kereta?
    # KERETA HONDA WARNA KELABU
    # KERETA GENGEN WARNA MERAH

    3.Siapa boleh/tak boleh tumpangkan rumah?
    # BOLEH

    4.Siapa tak boleh pergi?
    # YAKIN BOLEH!

    5.THE DATE.
    # next FRIDAY 8/oct atau 15/oct
    # takpa kalau raya dah habis, kita guna alasan lawatan graduation trip la kenkonon hikhik

    • missfilzah / Sep 27 2010 5:26 pm

      terima kasih atas pencalonan anda…
      siapa2 lg nk bertanding jawatan bendahari?? haha

  5. faiz7900 / Sep 27 2010 5:26 pm

    apesal rumah aku xnk pegi…………..sentapppppppp makkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    • missfilzah / Sep 27 2010 5:27 pm

      aah la!!!!!!!!!!!!!! apsal xde rumah faiz dlm senarai?? tp nak naik gengen merah????
      faiz ko marah nodee…die yg tulis…hahaha

    • nodee / Sep 27 2010 5:28 pm

      AHAHAHHAHAHHAH patot la aku rase mcm ade yg kurang HAHAHAHHAHAHH ampunnnnnnn paizzzzzzz penat aku recall blk tp tak igttt HAHAHHAHAHHAH

  6. faiz7900 / Sep 27 2010 5:29 pm

    da la,aku xikot….huhuhu,menangis air mata darah pn aku xampun kn kauuuuuuuuuuuuuuuuuu.

    • nodee / Sep 27 2010 5:32 pm

      HAHAHAHAHHAHAHAHHAH SORRY PAIZZZZZZZZZ AMPUNNNNNNN PLISSSSSSSSS AMPUNKAN AKUUU AKU BELIKAN KAU STICKER MAN U UTK GEGENN KAUUU 10 kepinggg

  7. faiz7900 / Sep 27 2010 5:29 pm

    da la,aku xikot….huhuhu

  8. Eleen / Sep 27 2010 11:30 pm

    Things to discuss

    1.Siapa nak jadi bendahari?
    # Pijah

    2.Siapa nak bawak kereta?
    Blh jer naik kete kita hahahahah

    3.Siapa boleh/tak boleh tumpangkan rumah?
    Rumah kita x blh nk tidur sbb sempit rumah x besar pun hehe

    4.Siapa tak boleh pergi?
    Insyaallah x der apa2 blh pg

    5.THE DATE.
    Next week la krg 8/10. 2/10 ada paper lg so x sempat. 15/10 plak x blh sbb isnin tue dh start sem.

  9. teq / Sep 28 2010 9:53 am

    1. sayang sayang ku, kite pg lepas anta report la nak x nak x? next week insya Allah aku dah stat jadi wanita bekerjaya so mcm malu awal awal keje da mintak cuti. korang jgn la pg tanpa diriku aaaaaaaaaaaaaaaa

    2. boleh naek kete sape sape pon tp kite nak naek ngan nodee ngan paez boleh takkkkkkkk? tamak kan xkire nak gak

    3. oh lagi satu. mama ade plan aritu nak buat makan makan satay ngan bbq siket siket tp kene tunggu lepas adek abes exam upsr/psra sumer. kite g time time mase tu boleh x? nanti i discuss balek ngan mummy i heh heh heh

    4. vote untuk bendahari 100% pijah siottttttttt power gilerrrrrrrrr aku sokonggggggggggggggggggg :D

    5: BESNYEEEEEEEE JALAN JALANNNNNNNNNN KALAU AKU XDE DUIT SAPE NAK PINJAMKAN DUIT KAT AKUUUUUUUUUUU SABIRIN NAK TAKK PLEASEEEEEEEEEEE :D

  10. missfilzah / Sep 28 2010 3:26 pm

    1. yang tu pn aku setuju…lepas hntr report senang lenang oi…tp elle sure ade kelas kan? sbb tu sem dah bukak…

    2. atiq nodee n faiz mane leh dipisahkan..so kasi can la…

    3. oh cm tu pulak ek?

    4.mmg la 100%..sbb aku pn vote diri sendiri…hahahahahhaha

    5.ko pinjam la duit faiz..x pn ko suruh paiz sponsor ko trus..sbb birin aku dah cop nk pinjam duet..aku pn xde duet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tp still ade hati nk jln wpn duet ade 30 ringgit je…)

  11. Eleen / Sep 28 2010 8:11 pm

    alaaa krg sorry la kalau buat 15 kita mmg x pg sem baru buka n kita jumpa lecturer sume nk propose buat fyp so mmg x blh sgt. kita blh next week jer.
    x per la kalau sume org blh 15 tue krg pg la kita x dpt ikut hehe

  12. Eleen / Sep 28 2010 8:16 pm

    eh chop hehe kita x blh nk confirm lg kalau buat 15 maybe blh maybe tak. sume org blh 15 ker?

  13. faiz7900 / Sep 29 2010 8:27 am

    15 is the best la so far,so free kn time yer rakan2,masuk calendar pastu set alarm… :)

  14. miah / Sep 29 2010 2:06 pm

    jawapan :

    1.aku vote pijah untuk bendahari.
    2.jadi driver bole asalkan kete auto.hahaha.
    3.nak tanya jap.kirenye jadi tumpang rumah i ke tak?ke rumah syakirin?korang kisah tak tido sepah2 kat luar?nanti aku call mak aku tanye.dia x kisah pun tapi aku kena inform awal2 supaya dia x terkezut :p
    4.aku boleh pegi asalkan inform awal2 :D
    5.pasal tarikh i ok je mana2 you.

    cadangan :
    1.aku cadangkan daripada kelantan nak gerak ke kuantan tu pakai jalan pantai (terengganu).sepanjang perjalanan bole berhenti amek gambar kat rantau abang (kalau nak)and bole singgah beli kopok lekor (kalau nak).sedapnyeeeeee :D.tapi keburukannya adalah die jauh sikit maka mengambil masa yang lama sebab duk jalan tepi pantai tu jee.

    2.aku nak tanya.muliana da tau pasal ni?dia asyik sibuk memanjang lately.aku msg semlm kol 10.30 pun tgh keje lagi.aku rasa die x tau.aku br msg td.aku tunggu jawapan dpd die.kalau die x dpt ikut kena ubah bajet.

    okeh rakan2.tu je cadangan dari saya.sekian :)

    • nodee / Sep 29 2010 5:59 pm

      miah, tau jalan tak? nanti kita kena lalu Kuala Terengganu. kat KT ada pantai cantik tak? kita boleh singgah KT. alang alang meronda mesia tu baik singgah tganu terus :D

      miah dari marang pegi dungun jalan elok? dalam map mcm ada hiway. jalan lurusss aje. pastu kalau ikut jalan tu mcm extra stgh jam je. awk tau tak?

  15. Wan Ahmad Sabirin / Sep 29 2010 4:20 pm

    To atiqah: Ade plak wanita berkerjaya meminjam kepada budak menganggor… Wanita berkerjaya kena la belanja rakan2 yg masih menganggor.. Belanje kitorang eh.. Bukan selalu pon teq.. Bile lagi nak belanja rakan2 yang cute2 ni.. Byk pahala dapat.. So kire ON la eh.. Terima kasih teq… \(>_<)/

    • lipsmooth / Sep 30 2010 12:49 am

      aku sokong!

    • faiz7900 / Sep 30 2010 10:41 am

      aku sokong bro 100 %

    • missfilzah / Oct 1 2010 8:56 am

      sokong sesokong nya!!!

    • miah / Oct 4 2010 1:44 pm

      sokong 300%!

  16. teq / Sep 29 2010 5:48 pm

    hahahaha bongok sabrina ni. gaji aku lagi siket dr duit belanje kau taw x hakhak. ok kalau ade duit aku belanje tp mase tu lom dpt gaji la gemok mane ade duit. hihihihi

    • nodee / Sep 29 2010 6:00 pm

      kalau atiqa da bekerjayaaaaaaaa aku nak rasa duluuu aaaa sabirina kena tunggu pijahh ahhhh

  17. Anonymous / Sep 29 2010 6:29 pm

    okay guys insyaallah saya akan settle kan pasal fyp asap demi road trip kita hehe..
    saya cadangkan tidur di rumah syakirin sbb besar dan kita ramai. rumah tue ada astro, 3 bilik tidur sume ada aircond and its FREE!! hahaha…

    bila kena byr kat pijah?

    • Eleen / Sep 29 2010 6:32 pm

      saya yg comment diatas itu ya :)

      • missfilzah / Oct 1 2010 8:57 am

        haha..cute je elle :p

  18. Eleen / Sep 29 2010 6:36 pm

    nk tambah lg hehe.. kalau tidur rumah syakirin senang nk buat bbq mlm tue dia kan nk blanja hahahha :D

    nodee bkn ayah awk ada gps ker? kita blh pakai phone kita je la hehe..

    first aid kena check kat rumah dulu rasanya ada kot

  19. lipsmooth / Sep 30 2010 1:29 am

    hoh panjang gile. kene bukak new tab utk comment, another one just for baca balik the post top to bottom. sebab post ni panjang + comment2 panjang = aku nak reply panjang2!

    1) tahniah nodyyy uols memang event manager yang handal. leh jadi wedding planner pasnihhh. nanti aku kawin leh aa kaw plan dengan atiqah aku nye HEN PARTY (aku nak rased sabirin ngan paiz jadi stripper) MUAHAHAHA eh takpon nanti kalau tibe2 cam nak g shopping barang kawin kat jakarta leh uols plan gak kannn omaigod beshnyeee g oversea ramai2 uolss ngan kawan2!! dala ade satu baju kawin ni aku suke eh nantila citee ok dah out of topic

    2) i agree 15 october. 4 hari la eh. I takde hal, i am officially antara langit dan bumi. convo blom, dapat keje pon blom :(((( so takyah apply cuti or pening pasal klas. I REALLY ENVY U ATIQAH @ ADIK MANIS PATUT AA SHANKAR SUKEEE HAHAHAHA kidding2 i know u earned it :D

    3) tapi, as uols know, i am the youngest child, *anak kesayangan uols hehe* so nak keluar umah tu susah skek uolss. nak gi amik exam pon susah. aritu nak gi sabak pon da tanye macam2. apetah lagi nak g dating dengan azmir or lik melaka saje2. so mohon kawan2 sume, bile datang umah aku nanti bodek aa mak bapak aku kasi senang hati n diredhai perjalanan aku (n kita semua) yg sepanjang 1679km omaigud jauh siottt

    4) kereta, accomodation, tentative, treasurer = pija. ALL I WILL FOLLOW UUUUUU

    5) cmana nak bayar kat pija? bayar on the day we all meet ke bank in skarang?

    6) korang memang kan. haritu mek da buat open house sume kekwat taknak datang! sib baik la alasan korang sebab 1st raya kan, beraya kat kampung duluuu. hahaha. *mama iols wat open house 1st day raya coz 1st time raya kat kl + adek bradek family sume lik sabak 2nd raya so sume ade kat kl time tu.
    oh anyway, so i assume uols sume will be arriving at my house in the morning around 9 or 10, so iols suro mama iols masak nasik lemak je la ekk. rendang lemang lontong kuah kacang nasik impit tu kene diskas dgn mama iols dlu mkayy.

    7) is there any time allocated for SHOPPING? alang2 da sampai cameron, ganu, kelate, kawe nok gop shopping wehhh! *tol ke vocab kelate aku ni miah?* gi pasar payang, wakaf che yeh, beli strawberries. omaigod beshnyeeee makan kepok lekorrr!

    8) agak2 ade masa tak nak gi karaoke? kalau karaoke kat kuantan aci ak? karaoke pon cam event kita beramai2 gak kan masa zaman university dolu2, jom aa relive balikkkk

    9) ok kalau tak sempat karaoke, sume orang tolong bawak cd lagu besh2 pastu kite melalak dalam kereta ramai2 nakkk takkk nak laaa nak laaaa *PREFERABLY SONGS FROM GLEE!

    10) first aid kit – iols leh sponsor plaster ngan ponstan ngan clarinase (tula gunenye amik mc masa exam uolsss HAHA)

    11) anyway, iols nak bawak azmir skali leh dakkk? tapi die pon tak confirm, takot ade interbiu or keje pantai etc2. but iols ngah bodek2 dia harap2 dia nak ikot, sebab dia pon da lama tak lepak ngan uols sume kann kann

    12) muat ke kete eh kalau azmir ikot?

    ok dah tu je. im currently at my FMIL house, FMIL nak lik saudi da esok. huuuu

    good nite, kene tido awal sok kene bangun awal nak bodek FMIL :D

    • nodee / Sep 30 2010 9:08 am

      HAHAHAHAHH bongok la kaw niiii. ish aku pun kalau boleh nak sgt lama lama trip ni leh singgah byk tempat tapi masa tak mengizinkan doww. kalau boleh nak pi perhentian terus dari kuala tganu tu hakhakhak.

      masa shopping boleh allocate kot tapi taleh lama sgt. kalau kita maju setapak dari masa perjalanan yang dibajet, leh la singgah lama sikit kot.

      suruh mama awk jgn masak byk sgt wehhh nnt kesian rumah org lain tadak org nak mkn sbb da over kenyang. masak lite lite sajerr.

      kalau azmir ikut boleh. either dok dalam bonet atau kena suruh dia pujuk mulan supaya jangan ikut wahahaha. kereta da full 5 org each car. unless azmer bawak kereta dia, and ajak lagi extra 3/4 orang utk penuhkan kereta, boleh laa. abang lan aku pun macam nak ikut. so kalau betul betul dia confirm ikut, leh bukak lagi vacancy utk 3/4 org huahuahua mcm travel agency plakk.

      adek aku kayum tu gi brunei la plak ngn kekawan dia after exam. kalau tak sure dia pun nak join. sapa sapa nak bawak abang2 kakak2 adik2 ajak la weh dengan syarat dorang tak banyak songeh and tak kerek semacam huahuahua.

    • missfilzah / Oct 1 2010 9:02 am

      aku x tau kenapa, tp aku sakit perut gelak bace komen horns…macam lawak..haha..leh masuk raja lawak weh…

  20. miah / Sep 30 2010 1:12 pm

    nodeeeee,kite tipu.yang kite cakap pantai rantau abang tu bukan.aku call mak aku die kata tu pantai penarik.tepi jalan je.memang kena lalu situ dulu sebelum masuk kuala terengganu.pastu yang kat marang-dungun tu rasanya kite tau (kalau x tau aku call mak aku sepanjang perjalanan).muahahaha.kat situ nanti kite akan lalu kawasan perindustrian petronas kerteh.

    yang pasal pantai kat KT,memang ada tapi kite x tau jalan sangat.adik kite tau sebab die belajar kat UMT.nanti kite tanye je die macam mana nak pegi.

    okeh,aku ok sajo tido rumah syakirin.nanti korang singgah la jugak rumah aku (walaupun hanya teratak buruk)^_^.nanti aku suh mak aku beli kuih akok.nak?

  21. miah / Sep 30 2010 1:15 pm

    oh lupa nak terangkan.sebenarnya dpd kelantan-kuantan ada dua jalan.satu pakai jalan shortcut nama highway jabor.kat situ ada hutan je sebab lalu kuala berang.jalan yang kedua adala jalan pantai.walaupun lama tapi sepanjang perjalanan ada kampung-kampung dan pantai.maka tak mengantuk bila memandu ^_-

    oh ya!abang iols nak ikut jugak tapi terpaksa cancel sebab die ada exam pada hari kejadian.maka die mengucapkan selamat bercanda ria kepada uols semua!

  22. Eleen / Sep 30 2010 2:34 pm

    miahhhh aku nk akok ngn nasi daganggggggggggg :D

  23. nodee / Sep 30 2010 5:47 pm

    miah nak laksammmmmmmmmmm!!!

  24. serena / Oct 1 2010 12:27 am

    hi kawan2,panjangnye korg komen…terhibur membacanya:)
    kite vote the journey start on 15th la….tp knp pagi sgt on 15th tuh?sapa2 nk bg kite tumpang rumah die ker kalau kite dtg khamis?

    • missfilzah / Oct 1 2010 9:03 am

      bnyk rumah kau boleh tumpang bang…rumah paiz ade, rumah birin ade..aku hop kos dah tumpang rumah birin…hahaha….

    • nodee / Oct 2 2010 4:44 pm

      rumah saya pun voleyhhhh

  25. miah / Oct 1 2010 12:39 pm

    korang,kalau aku lambat sampai korang tunggu tau.jangan tinggal aku.aku kena naik bas dari putrajaya pukul 6.30am.kang kalau terbabas tido ada pukul 7.30 baru naik bas (-_-)”.aku xnak naik erl sebab aku kedekut banyak.hahaha.tapi kalau da terpaksa aku naik je.hehehe

    memandangkan sorang nak akok, nasi dagang dan sorang lagi nak laksam,maka aku cadangkan pagi ari ahad kite breakfast dulu kat pasar siti khadijah atau mana2 la yang ada semua benda ni (maybe kay tau kot).tapi kena bangun pagi la.kang kalau terbabas kuih2 menarik kat pasar da abes

    • nodee / Oct 2 2010 4:43 pm

      hehehe lambat tinggaaaaaaaal :P aku rasa ntah ntah ramai je yg lg lewat dari awk kot nnt miah hehehe. pasar bukak pukul brapa? kita gerak awal awaaaaaaal!

    • miah / Oct 4 2010 1:52 pm

      hari tu masa awak dgn rased tu pukul brape korang pegi?pasar tu biasanya pukul 7 atau 8 dah tersusun kuih2 kat bawah tu.hehehe.kalau ramai lambat aku nak gerak lambat la.muahahaha

  26. serena / Oct 3 2010 1:27 am

    thanks for the respond:)

  27. lipsmooth / Oct 9 2010 12:48 am

    to rashid: uols nak tdo umah iols pon leh,sbb kalau uols trn kt bkt jalil,situ 3 4 stations away from tun razak.iols leh fetch uols bwk lik umah. Tp parents iols pon mcm parents faiz n pija. Hehe almaklumla org pencen :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: