Skip to content
16 November 2010 / lipsmooth

Another Baking Entry…


….. since youuuuu people semua sejak da ade group KKJ kat facebook da tak reti nak update kat sini kannnn *cikgu geografi form 3 aku slalu cakap, kalau tuding kesalahan orang lain, ada 4 lagi jari tuding kat diri sendiri. haaa pahammm? maknenye aku pon sama la cam korang abaikan kkj wordpress ni haaa

setakat update 5 6 patah perkataan je bleh blahhh aa luuuuu mulannnn. dahla streamyx umah aku tak pasang2 lagiii terpaksa berpaling tadah kepada p1! *dah kenapa kan mengada2kan api perbalahan sesama ahli gengster sniri?

anyway aku heran la, cmana blog kita da ada 2012 hits (as of now)? siapa peminat2 kita ni? ke kita2 sendiri yang meng’up’kan hits blog kita? cewah macam la ramai sangat kan 2012 pengunjung tu (omaigud cite john cusack dow bawak aeroplane merentas kehancuran bumi dan the tsunami di tengah2 lautan menenggelamkan cruise ship. tsunami hanya melakukan damage apabila ombak setinggi berpuluh2 meter mencecah pantai ok, tidak pernah tsunami berlaku di tengah2 lautan gelora. siap buat kapal siap nak terlanggar mount everest lagi.) kalau nak banding dengan para blogger lain yang mendapat hits beribu2 orang sehari dan berpendapatan berpuluh2 k sebulan hasil dari advertorials & nuffnang. jeles i tau. i nak gak duit banyak.

ok sebagai seorang penganggur yang tegar tak malu menghabiskan duit mak bapak hari2 bangun lambat dala tak reti carik keje bila la kau nak stat berdikari, jom lihat aktiviti yang telah dilakukan sepanjang di rumah.

seperti biasa, baking. i am addicted to baking. no, i am addicted to mengunyah. setakat goreng telur kepit ngan roti gila tak adventure dowww, dala tak mengenyangkan nafsu buaya dalam diri ini. so buatla cake hasil titik peluh sendiri. pastu konfem penat so selera makan pon tak mencanak2 sangat so takdela teringin nak menambah biji2 kolestrol di bawah mata niii hihi

projek2 yang telah dijalankan2:

Blueberry Muffins

bluebewwy muffing (pelat + kelate)

 

Chocolate Chip Muffins

Orange Muffins

Red Velvet Muffins (few days before KKJ roadtrip)

hoh? ni je ke yang aku buat aritu? baru 4 jenis ek? haha ingatkan cam da 50 jenis hampeh btol. oo mesti pelikkan napa memanjang buat muffin je kan? gila tak versatileee. wakluuuu tak versatileee! *imagine awek rempit naik moto aksi superman buat aksi ni:

 

miah n ateq buat aksi comel

OOPS salah upload lak. sebab atiqa masa muda2 dulu rempit skit i just cant get that image out of my headddd hehe

aksi ni aa weh:

rased, dengan aksi couture nya

hoi salah lagi. jap

pija, practising-for-her-pre-wedding-photoshoot cewah tak sabar

ish tak sabar tunggu korang kawin. kot2 la naik pangkat dari classmate jadi bridesmaid kan sambil dapat peluang abiskan makanan kat meja beradab pengantin kannn KALAU AKU TAK JADI BRIDESMAID AKU TAKNAK DATANG WEDDING KORANG! plus leh pakai baju warna sedondonnn heeeeee beshnyaaaaaa

okela, da bosan upload gamba korang. upload gamba cake plak.

 

this is chocolate & butter

 

cuba teka iols tengah nak masak apaaa sapa dapat teka layak dapat naik pelamin tepung tawar aku n azrim. KEJE PON BLOMM DA KECOH NAK KAWIN PEHALLL AK EL LAAAA

 

dalam batter tu ada walnut. hint besar nih!

 

cream cheese yang tidak melampau2 kemanisannya. belajar dari kesilapan masa RVM

 

nyaris siap. eh macam nak sama dengan nama FMIL lak. hehe

 

liyana + azmir = LOVE. hakhakhak cute gileewwww awwww

 

ok cepat2 padam sebelum mama nampak. abisla tak macho kalau kantoi anak bongsu dia ni sayang gila babi malam takleh tido kalau tak dengar suara fatsomir ala2 her world revolves around him kat orang tua sorang ni kan.

the result:

 

ini brownies with cheese

 

uhhh sungguh menggiurkan

 

brownies pecah-pecah

 

this is my latest project: brownies with cheese. actually cheese dia tu taruk chocolate batter skit sebab tu terhasilnya corak2 batik kat surface brownies itu. kalau ikut recipe, sepatutnya kalau pandai hias tak jadi seburuk itu la. tapi sedap youuuuu i tak tipuuuu

ini comment dari pengkritik2 tetap (bekas pegawai2 kerajaan & pekerja2 swasta):

Papa: hohhhh sedapnyaaaa uihhhh abisla gemok papa makan tiap hariiii awak bukak kedai kek la pasni takyah keje la kkk?

Me: yeke pa? papa kasi modal la yee kita bukak kedai kek ek?

Papa: (tros senyap sunyi berlatar belakangkan bunyi cengkerik sambil mengunyah cheesy brownies  with walnut. ha suka2 hati tuka nama kan)

 

from Mama,

‘sedap nanooo mama sukaaa tambah2 makan masa panas2!’

 

from Azmir,

‘sedap. moist.’ ok not the most critical person in the world. haih sebab dia tengah demam time tu. jumpa future bapak in law pun hingus leleh2. sib baik cakap pekerja2 sony dapat discount 10-15%. up balik saham azmir kalau tiba2 papa ada rasa nak beli 3D punya tv. hehe. oh azmir cakap 3D nye teknologi akan fully mature lagi 2 tahun. jangan beli skarang ok kawan2.

 

from Malyn,

‘sedap!’

that’s it, one word. probably because she felt she had to say sedap since i was telepathically telling her “u better say my brownies is sedap if not i aint helping u jailbreak your iphone”

weh aku jailbreak iphone kakak aku dow. skarang ngah download papago M7 untuk phone dia senang dia nak jalan2 bawak adik dia gi shopping sume kannn hehe. n i got rm50 from her just for activating her phone, jailbreak, install some games n apps. rasa cam gila otai ahh leh jadi manager kat a1+ nanti. hakhakhakhak

ok bye.

 

p/s: 17hb ni anniversary 3 taun dengan azmir. :D

Advertisements

3 Comments

Leave a Comment
  1. teq / Nov 18 2010 11:23 pm

    oi kuang ajaq kutuk aku. oi cam sedap je post la cara cara masak dengan detail. aku baru buat trifle xtaw jd ke tak kalau jd aku post gamba eh hiks

  2. katak / Nov 22 2010 11:42 am

    oit carot aku jugak matilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. eh semua org gigih memasak apakah semua org juga akan amek gmbr pre-wedding tak lama lagi????

  3. teq / Nov 23 2010 10:42 am

    sebab semua orang tengah xde keje kat rumah uhols kan berkerjaya boleh bg duit raye yeay!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: