Skip to content
22 August 2011 / nodee

KKJ Raya Road-trip 2011!


Hai kekejiannnns! Tora datang lagiiii dengan usul road-trip untuk 2011 sempena hari rayaaa~

memandangkan cuti Hari Malaysia jatuh pada 16 September, saya cadangkan 16 Sept. tu kita pi berayaa.

kali ni kita beraya ke Selatan pulaaa yew.

orang pantai timur kena tunggu next year lak. tapi boleh kew ber-roadtrip lagi next year?? :(

Total mileage adalah:

Planned route adalah seperti yang berikut:

Meet-up point konon konon KL Sentral la kay.

Houses

Sabak Bernam

Kartiqa

Dangling Cock

Nodee

Rawang

Elle

Selayang

Faizah

Shah Alam

Sabirin

Cheras Crown City

Hornitul Liyana

Pengkalan Balak

Azmiruddin

Ayer Keroh

Dak Wani? Sir Ramlee?

Muar

Mee bandung Muar hikhikhik

Broken Bangle

Rashidah

Overnight

Sabak Bernam – Atiqa’s

15th Sept.

Pengkalan Balak – undecided

16th Sept.

Kluang – Anika Inn

17th Sept.

Ongkos

Petrol

1083km x RM 0.20 = RM216.60

Toll

RM80.00 x 2 = RM160.00

Accommodation

Anika Inn = RM35.00 per person
Homestay pengkalan balak = RM13.00 per person

Jajan Jajan

RM30.00 per person

Total: approx. min. RM116 per person
(assuming 10 org. join. If less, ongkos bertambah.)

homestay murah di Pengkalan Balak – RM130 satu rumah.

homestay makcik azmir berapa ye? kalau nak bajet kita amek je homestay murs murs. kalau nak selesa dan best tapi bayar lebih, kita dok kat homestay makcik azmer leww~

Tentatif Perjalanan

15th September (Thurs)

Lepas kerja, kita semua kumpul somewhere and gerak gi Sabak Bernam dan bermalam di Sabak (dengan izin tuan rumah).

16th September (Fri)

Beraya ke:

  • Sabak Bernam
  • Batang Berjuntai
  • Rawang
  • Selayang
  • Shah Alam
  • Cheras

Lepas Cheras terus shoot gi Melaka. Since kita jumpa Pengkalan Balak dulu dari Ayer Keroh, kita tidur kat Pengkalan Balak la nak?

17th September (Sat)

Beraya ke:

  • Pengkalan Balak rumah nenek azmir?
  • Ayer Keroh – dak wani/ rumah azmir.
  • Batu Berendam – Sir Ramlee etc.
  • Merayap ke Jonker?

Lepas beraya, ikut jalan dalam heading to Johor via Muar. Singgah Muar makan mi bandung Muar. Kalau rashidah rindu Faizun nak singgah beraya umah Faizun/ Dayana Ilham pun bolehhh.

Bermalam kat Kluang sebab tu saje tempat yang familiar kat area Johor. Dan ada hotel murah. Nak singgah Ayer Itam borong kerepek kerepeks jugak.

18th September (Sun)

Beraya ke:

  • Gelang Patah

Lepas tu aktiviti bebas kot? Or shoot terus balik KL since dah Ahad so esoknya nak kerja so takut penat.

Joinees:

  1. Nodee
  2. Miah

Kereta:

  1. siapew?
  2. siapew?

Bendahari:

  • Pijahlewsapewlagiew

Please drop you comments/ suggestions/ carutanzz kayyy!


Advertisements

13 Comments

Leave a Comment
  1. lipsmooth / Aug 22 2011 1:28 pm

    maaflewwww itinerary ini kena ubah tarikh sebab 17hb tu ada orang nak kena masuk meminangggg. tralalalalala if skip beraya dekat selangor, tros shoot g jay bee takleh? or singgah shah alam singgah umah newlyweds :) tapi weekend tu takleh aa. ubah tarikh meminang pun takleh kot.

  2. Elle (@EleenIsa) / Aug 22 2011 1:53 pm

    Maaf la kita tak dpt join sbb exam kita berturut2 20,21,22 so iolls kena la studyy so iholls tak blk rumah sob sob! :(

  3. nodee / Aug 22 2011 3:14 pm

    omagaddddd baiklah noted.

    ada juge terfikir skip selangor go to johor terus. mungkin itu lebih feasible.

  4. puterikatak00 / Aug 22 2011 7:22 pm

    iols ON. confirm tarikh nanti nak apply cuti dgn put aside duit. =D

  5. lipsmooth / Aug 23 2011 2:21 am

    okeh ini cadangan saya memandangkan ada orang tu sebok nak kene risik (demyu pwetty biyatch hiksss) and ada orang tu mmu plak sebok nak exam.

    Proposed Date: 10 – 11 September (Saturday – Sunday)

    Why: Earlier sebab still semangat raya? and kawan2 yang ada exam leh join sekali. ke korang still kat kampung lagi? takpe tarikh kita akan rebincang.

    Saturday (10 September) (nak start friday pun leh, if korang tak penat baru lik dari office aa)

    |) kita skip itinerary selangor

    2) tapi singgah rumah newlyweds kat shah alam (nak merasa air tangan pija masak yeyeyeyey)

    3) terus shoot ke melaka and jejalans beraya rumah rakan2 di melaka iaitu dak wani. tu je yang terpikir skarang. rumah sir ramlee n mdm hidayati?

    (oh azmir maybe tak follow — kerja or melakukan errands bonda, so nak x beraya kat rumah beliau? leh main kucenggggg :D )

    anyway,tido melaka cam best je?

    Proposed Accommodation:
    |) hotel arena (tapi mahal la kan T__T)
    2) king’s hotel? d’village? seri malaysia? 906?
    3) tido bbu/UG :D HARUS bawak toto n bantal. eh tapi faez dah ada housemate baru ye.
    4) tido homestay mak ngah. rm100/room (leh discount kot) ada katil queen + single bed + aircond OR 2 double beds + aircond. dan lipas yg gemok2. ohmaigudnes. —- ni last resort aa itupun kalau jadi pergi pengkalan balak.

    malam itu di melaka, OF COURSE PERGI JONKER! petang pun best gak. karaoke jom kalau sempat hahaha

    Sunday (11 September)

    4) continue itinerary asal iaitu:- Ikut jalan dalam heading to Johor via Muar. Singgah Muar makan mi bandung Muar. Kalau rashidah rindu Faizun nak singgah beraya umah Faizun/ Dayana Ilham pun bolehhh.

    Singgah Kluang (?). Nak singgah Ayer Itam borong kerepek kerepeks jugak.

    Beraya ke:
    Gelang Patah

    Lepas tu aktiviti bebas kot? Or shoot terus balik KL since dah Ahad so esoknya nak kerja so takut penat.

    Kindly advise.

    Thanks.

    Regards,
    Liyana Hadi

  6. lipsmooth / Aug 23 2011 2:30 am

    oh anyway, saya confirmkan kehadiran saya! asalkan takde clashing apa2 ^.^

  7. Anonymous / Aug 23 2011 6:22 pm

    i agree with lyana hadi’s suggestion since ada halangan.iols setuju pegi beraya rumah dak wani,cikgu ramli,hidayati dgn azmir (teringat nenek die masak sedap dowh).ok tu je.

  8. teq / Aug 24 2011 1:23 pm

    1) Iols xkesah bebile pon kalau xsempat mase raye maybe leh pg after raya. Butttttttttt kite ngan abg paizah pg sabah on 28-31/9 :D nanti kite belikan jajan yeeee :*

    2) kalau pg 10-11 hb iols okay je tp iols ade cadangan lain:
    Sabtu kite shoot terus ke Gel Pat lepas leh jenjalan kat sane rumah paizun ke diyana ke hape lepastu tido melaka/Kluang? ikot convenience nanti.
    Ahad jenjalan kat Melaka umah dak wani/jonker/sir ramlee/Azmer lepas shoot blk kl. so xde la jauh sgt perjalanan balik. and muliana pon boleh naik bas blk ke kuantan dr melaka.

    Please advise jugak.

    Thanks and best regards jugak :)

  9. nodee / Aug 24 2011 2:21 pm

    sayew setuju dengan awek saye. kite shoot johor dulu lepas tu terus blk melaka. lepak melaka lama skek. lagipun dari melaka da tak jauh dengan kolumpeww so blk lewat pun takpewww. nak jonkerr leh dakkk?

  10. lipsmooth / Aug 24 2011 4:10 pm

    Oi 10 september takleh cousin aku kawin. Lupa plak. Flop jap dgn diri sendiri. October la cenggitewww. Weekend selepas weekend convo iaitu 15hb. Ke nak 1 october.

  11. teq / Aug 26 2011 12:50 pm

    alaaa 1 Okt kitee taderrrrrrrrrrrr. no no no no no

    quoting sara yang comey giler nak mati: jangannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!

  12. Anonymous / Aug 26 2011 2:05 pm

    how about 24-25 sept?sape2 ada halangan?

    nak tambah kat melaka tu beraya rumah cikgu big nak dak?

  13. mulan / Sep 4 2011 2:09 pm

    Umah cikgu big? Omg. Nanti dia tanya aku keje mana apa aku nk jawab wey

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: