Skip to content
7 April 2011 / nodee

one night in melaka.

gambar bilik gegirls:

gambar bilik boboys lak:

nanti ada dvd playerr weyyy. sila bawak segala pornnn yang ada untuk pijah belajarrrr hikhikhikhik

Advertisements
7 April 2011 / nodee

Upacara Menggomol Pijah.

bersempena sapijah mahu kahwin, kita harus mengambil kesempatan terhadap beliau dan gomol beliau puas puas sebelum beliau menjadi hak sabirin. maka dengan itu, moh kita ke melaka (ifran siap tanya kenapa asik Melaka? harus lah melakaa tempat lain mana ada jonker walk!) berikut adalah draft tentatif. sile tambah tambah ek rakan rakan.

Aktiviti
Sabtu 1. Jumpa kat midvalley. Gerak after kitorang jengok jengok booth booth bagai dan spam dengan CV.

2. Estimated departure at 1.00PM.

3. Arrive kat hotel around 3+PM. Check-in. Rehat rehat solat solat mandi bagai.

4. Petang we go watch sunset and camwhore di pulau Melaka?

5. Everyone wear white baju can?

6. Solat magrib di pulau Melaka?

7. Lepas magrib kita begerak ke Jonker untuk melepaskan gian slurpee asam boi, takoyaki, asam laksa, aiskrem goring etc.

8. **Malam tu lepas jonker kita nak buat apa weyyyy?

Ahad 1. Sarapan kat klebang jommm aku jumpa kedai makan nasik lemak sedaaaappppp dengan roti canai lembuuttttt panas panad melecasss oiiii!

2. Jejalan kat kota Melaka feeling tourist sambil camwhore tak hengat donia.

3. Check out from hotel.

4. Lunch at Seoul Garden at 2PM. PR kita Salmiah Alwi sudah book guna student price RM30 :D

5. **Lepas lunch mau buat apaaa?

Ongkos
Petrol
Toll
Total bahagi 5 orang
RM60
RM40
RM20 (nodi, miah, pijah, sabirin, rasedah)
Hotel
Total bahagi 10 orang
RM520
Student price: RM35 (paiz, elle, horneh)
Adult price: RM60
Seoul Garden RM30

pendek kata dalam RM100++ la ongkos semua. tak masuk makan makan kat jonker bagai. apa kata andaaaa?

15 January 2011 / miah

mulianaaaaa,mana post kauu??

bukan kau ada post satu entri baru ke?password protected.apsal bile aku nk bukak takde pulak??sentap ah!

16 November 2010 / lipsmooth

Another Baking Entry…

….. since youuuuu people semua sejak da ade group KKJ kat facebook da tak reti nak update kat sini kannnn *cikgu geografi form 3 aku slalu cakap, kalau tuding kesalahan orang lain, ada 4 lagi jari tuding kat diri sendiri. haaa pahammm? maknenye aku pon sama la cam korang abaikan kkj wordpress ni haaa

setakat update 5 6 patah perkataan je bleh blahhh aa luuuuu mulannnn. dahla streamyx umah aku tak pasang2 lagiii terpaksa berpaling tadah kepada p1! *dah kenapa kan mengada2kan api perbalahan sesama ahli gengster sniri?

anyway aku heran la, cmana blog kita da ada 2012 hits (as of now)? siapa peminat2 kita ni? ke kita2 sendiri yang meng’up’kan hits blog kita? cewah macam la ramai sangat kan 2012 pengunjung tu (omaigud cite john cusack dow bawak aeroplane merentas kehancuran bumi dan the tsunami di tengah2 lautan menenggelamkan cruise ship. tsunami hanya melakukan damage apabila ombak setinggi berpuluh2 meter mencecah pantai ok, tidak pernah tsunami berlaku di tengah2 lautan gelora. siap buat kapal siap nak terlanggar mount everest lagi.) kalau nak banding dengan para blogger lain yang mendapat hits beribu2 orang sehari dan berpendapatan berpuluh2 k sebulan hasil dari advertorials & nuffnang. jeles i tau. i nak gak duit banyak.

ok sebagai seorang penganggur yang tegar tak malu menghabiskan duit mak bapak hari2 bangun lambat dala tak reti carik keje bila la kau nak stat berdikari, jom lihat aktiviti yang telah dilakukan sepanjang di rumah.

seperti biasa, baking. i am addicted to baking. no, i am addicted to mengunyah. setakat goreng telur kepit ngan roti gila tak adventure dowww, dala tak mengenyangkan nafsu buaya dalam diri ini. so buatla cake hasil titik peluh sendiri. pastu konfem penat so selera makan pon tak mencanak2 sangat so takdela teringin nak menambah biji2 kolestrol di bawah mata niii hihi

projek2 yang telah dijalankan2:

Blueberry Muffins

bluebewwy muffing (pelat + kelate)

 

Chocolate Chip Muffins

Orange Muffins

Red Velvet Muffins (few days before KKJ roadtrip)

hoh? ni je ke yang aku buat aritu? baru 4 jenis ek? haha ingatkan cam da 50 jenis hampeh btol. oo mesti pelikkan napa memanjang buat muffin je kan? gila tak versatileee. wakluuuu tak versatileee! *imagine awek rempit naik moto aksi superman buat aksi ni:

 

miah n ateq buat aksi comel

OOPS salah upload lak. sebab atiqa masa muda2 dulu rempit skit i just cant get that image out of my headddd hehe

aksi ni aa weh:

rased, dengan aksi couture nya

hoi salah lagi. jap

pija, practising-for-her-pre-wedding-photoshoot cewah tak sabar

ish tak sabar tunggu korang kawin. kot2 la naik pangkat dari classmate jadi bridesmaid kan sambil dapat peluang abiskan makanan kat meja beradab pengantin kannn KALAU AKU TAK JADI BRIDESMAID AKU TAKNAK DATANG WEDDING KORANG! plus leh pakai baju warna sedondonnn heeeeee beshnyaaaaaa

okela, da bosan upload gamba korang. upload gamba cake plak.

 

this is chocolate & butter

 

cuba teka iols tengah nak masak apaaa sapa dapat teka layak dapat naik pelamin tepung tawar aku n azrim. KEJE PON BLOMM DA KECOH NAK KAWIN PEHALLL AK EL LAAAA

 

dalam batter tu ada walnut. hint besar nih!

 

cream cheese yang tidak melampau2 kemanisannya. belajar dari kesilapan masa RVM

 

nyaris siap. eh macam nak sama dengan nama FMIL lak. hehe

 

liyana + azmir = LOVE. hakhakhak cute gileewwww awwww

 

ok cepat2 padam sebelum mama nampak. abisla tak macho kalau kantoi anak bongsu dia ni sayang gila babi malam takleh tido kalau tak dengar suara fatsomir ala2 her world revolves around him kat orang tua sorang ni kan.

the result:

 

ini brownies with cheese

 

uhhh sungguh menggiurkan

 

brownies pecah-pecah

 

this is my latest project: brownies with cheese. actually cheese dia tu taruk chocolate batter skit sebab tu terhasilnya corak2 batik kat surface brownies itu. kalau ikut recipe, sepatutnya kalau pandai hias tak jadi seburuk itu la. tapi sedap youuuuu i tak tipuuuu

ini comment dari pengkritik2 tetap (bekas pegawai2 kerajaan & pekerja2 swasta):

Papa: hohhhh sedapnyaaaa uihhhh abisla gemok papa makan tiap hariiii awak bukak kedai kek la pasni takyah keje la kkk?

Me: yeke pa? papa kasi modal la yee kita bukak kedai kek ek?

Papa: (tros senyap sunyi berlatar belakangkan bunyi cengkerik sambil mengunyah cheesy brownies  with walnut. ha suka2 hati tuka nama kan)

 

from Mama,

‘sedap nanooo mama sukaaa tambah2 makan masa panas2!’

 

from Azmir,

‘sedap. moist.’ ok not the most critical person in the world. haih sebab dia tengah demam time tu. jumpa future bapak in law pun hingus leleh2. sib baik cakap pekerja2 sony dapat discount 10-15%. up balik saham azmir kalau tiba2 papa ada rasa nak beli 3D punya tv. hehe. oh azmir cakap 3D nye teknologi akan fully mature lagi 2 tahun. jangan beli skarang ok kawan2.

 

from Malyn,

‘sedap!’

that’s it, one word. probably because she felt she had to say sedap since i was telepathically telling her “u better say my brownies is sedap if not i aint helping u jailbreak your iphone”

weh aku jailbreak iphone kakak aku dow. skarang ngah download papago M7 untuk phone dia senang dia nak jalan2 bawak adik dia gi shopping sume kannn hehe. n i got rm50 from her just for activating her phone, jailbreak, install some games n apps. rasa cam gila otai ahh leh jadi manager kat a1+ nanti. hakhakhakhak

ok bye.

 

p/s: 17hb ni anniversary 3 taun dengan azmir. :D

9 November 2010 / puterikatak00

Mana video?

video presentation intern pleaseeeeeeeeee :)

23 October 2010 / faiz7900

roadtrip

KKJ roadtrip was superb..lets plan our next roadtrip,any idea rakan2.. :) oversea plak yeh…

20 October 2010 / miah

Terima Kasih!

Terima kasih kepada rakan2 kerna memberi duit lebih kepada iols sebagai ganti gaji.

Sebenarnya tak perlu pun takpe sebab iols bole cari duit dari sumber lain.hehehe

Terharu la pulok bile nodee kata duit balance nak kasik kite.TERIMA KASIH! >.<